Zilizi Óvoda

Blogok

Látogatóink:

Oldalainkat 8 vendég böngészi
Tartalom találatai : 47585
Címlap Óvodánkról
PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pataki Edit   

Óvodánkról

Dolgozók neve:

Óvodapedagógus:

Pataki Edit


Dajkák:

Szabó Zoltánné

Verebélyi Mónika

A Zilizi Óvoda 1987. szeptember 1-jétől működik, 25 gyermek befogadására képes, ezért egy vegyes életkorú gyermekcsoporttal foglalkozunk.

A családokban is különböző korosztályok együttélése közben valósul meg a nevelés komplex formája. A családban gyermekeket érő hatások alakították, formálták a viselkedésüket, magatartásukat és észrevétlenül gyarapodott ismeretük, fejlődött készségük.

Gyermekképünk alapja a szeretetteljes, biztonságérzetet adó, érzelmekben gazdag óvoda megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy valósul meg, hogy tartást, önállóságot, boldogságot ad a gyermeknek.
Olyan óvodát szerveztünk, mely kötöttségmentes, családias, érzelmi biztonságra épül, ahol a gyermeki személyiség szabadon bontakozhat ki.

Nevelési feladatainkkal megalapozzuk az iskolai nevelést.

Intézményünkben folyó nevelés kiegészíti a családi nevelést, hiszen azt pótolni nem tudjuk és nem is akarjuk átvenni annak szerepét.
Az egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk, a tanuláshoz szükséges készségek, képességek folyamatos alakítását.
Természetesen az iskolai életre való alkalmasság óvodai nevelésünknek csak egy része, hiszen az itt töltött évek alatt a gyermek egész személyiségét fejlesztjük.

Az óvodai nevelés feladatai sokrétű, szerteágazó, egymásra épülő és egymással összefüggő, komplex módon érvényesülő tevékenységek, melyek az óvodai élet teljes rendszerét átszövik.
A mi programunk rendszerelemei a következők:
A nevelés alapvető kerete: az egészséges életmódra nevelés és gondozás, a szocializáció és az érzelmi nevelés, és anyanyelvi nevelés.
A keretekben jelennek meg a gyermekek tevékenységei a játék, a munka jellegű tevékenység és a tanulás. Közülük elsődleges és alapvető a játék, mely a gyermek egyéb tevékenységeit is áthatja.
Az óvodai nevelés keretei, tevékenységformák között szoros összefüggés van, egyiket sem kezeljük elszigetelten, viszont meghatározó szerepet szánunk a játéknak, az anyanyelvi nevelésnek, a környezet megismerésére nevelésnek, és a mozgásnak.

Módosítás dátuma: 2013. november 05. kedd, 16:16
 
Copyright © 2018 Zilizi Óvoda. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Joomla 1.5 themes